Efterskole for livet
Her gik jeg og troede, at det med husholdningsskoler var en saga blot i vores moderne og strømlinede samfund. At pigerne (og for den sags skyld drengene) ikke længere gad lære at lave mad og drive en husholdning. Men heldigvis har jeg ikke ret i den antagelse – husholdningsskoler trives skam. En god og sund ernæring er den bedste vej til at undgå overvægt og dermed undgå at skulle kæmpe for et vægttab. Er du allerede for tyk – se her: https://slankeskolen.com/
Efterskole 10 klasse – og god mad
Mums – det ser bare lækkert ud, ikke? Og det er blandt MEGET andet retter som denne dessert, som eleverne på Skolen for Gastronomi, Musik & Design i Vejle hygger sig med at lave på gastronomilinjen.
Jeg håber da, de inviterer på middag der for forældre og familie – så skal jeg godt nok smovse.
Personligt har jeg kun de bedste erfaringer med efterskoler – ikke mindst for 10. klasse, der jo i høj grad er udslusningen til den videre uddannelse i livet, hvad enten den sker på gymnasiet eller i en læreplads eller andet.
Og det med husholdning og madlavning? Ja – altså hvis du spørger mig, har det afgørende betydning for livskvaliteten, at der laves og spises ordentlig mad, der ikke gør dig hverken syg eller fed.
I dag er alt for mange familier henvist til halvfabrikata eller mad fra diverse fast food steder. Tænk dig – der er endda mennesker, der laver sauce bearnaise med pulver fra Knorr, fordi de ikke ved bedre. Det er jo skrækkeligt, at der går mennesker rundt og tror, at det har noget med sauce bearnaise at gøre. Eller pulverkartoffelmos – en af de største fornærmelser mod god madkultur og næsten lige så slem som det rædselsfulde produkt Kærgården.
Nej tak – lad os få noget ordentlig og hjemmelavet mad! Og derfor hylder jeg i den grad at en efterskole tager mad på programmet og nærmest er en husholdningsskole også. BRAVO!